Cătălina Axente a fost transportată la spital după ce a suferit o accidentare gravă în timpul meciului său de lupte de la Jocurile Olimpice. În cadrul competiției de la categoria 76 kg, românca a fost aruncată violent pe saltea de sportiva americană Kennedy Alexis Blades, moment în care nu a mai fost capabilă să se ridice. Momentul în care Cătălina Axente e aruncată puternic de Alexis Blades

Accidentul a avut loc în timpul confruntării dintre Axente și Blades, în care americanca a dominat din primele minute. După ce Blades a reușit să acumuleze 6 puncte în primul minut, Axente a încercat să recupereze, dar fără succes. În a doua parte a meciului, Blades a reușit o aruncare decisivă, iar Axente a fost lovită cu capul de saltea, rămânând imobilizată.

Medicii au intervenit rapid, imobilizând gâtul Cătălinei Axente cu un guler pentru a preveni orice agravare a leziunilor. Deși a fost conștientă, sportiva a fost scoasă de pe saltea pe targă. Potrivit președintelui Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, primele teste au indicat că nu există fractură la coloană, dar Axente resimte o durere semnificativă în zona omoplatului drept, care se extinde spre cervicală.

Președintele ANS, Elisabeta Lipă, i-a transmis un mesaj de încurajare, subliniind importanța de a pune accent pe sănătatea sportivei și dorindu-i o recuperare rapidă. Pîrcălabu a exprimat optimism în privința stării de sănătate a Cătălinei, asigurând că echipa medicală a COSR este dedicată monitorizării și tratamentului acesteia.

Fotograful COSR, Cristian Nistor, a surprins momentul accidentării, care a fost urmat de victoria lui Blades cu 11-0, asigurându-și astfel locul în sferturile de finală. Deși Cătălina Axente nu va mai continua competiția, echipa și susținătorii ei speră într-o recuperare completă și rapidă.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here