După patru zile de la arestarea sa, cel care a anulat concertele lui Taylor Swift la Viena se contrazice în declarații. El a fost arestat miercuri, fiind suspectat că ar pregăti un atentat în timpul spectacolelor. 

Tânărul de 19 ani este originar din Macedonia de Nord. În momentul arestării sale, la domiciliul său au fost găsite substanțe și mijloace pentru construirea unei bombe. De asemenea, numeroase cuțite și alte obiecte tăietoare.

Surse din serviciile secrete austriece, dar și din poliție, au declarat că el ar fi plănuit să pătrundă la unul dintre concerte, unde să ucidă cât mai mulți oameni cu cuțitele, apoi să se autodetoneze, în mijlocul mulțimii.

S-a spus, de asemenea, că ar fi fost membru prin corespondență al organizației Stat Islamic și că trimisese, de curând, un jurământ de credință. El urma, conform acelorași surse, să revendice atentatul în numele ISIS.

Suma colosală cu care a fost plătit un detectiv particular la Untold, angajat de părinți să verifice dacă minorii se droghează

Serviciile secrete americane au transmis, la rândul lor, că ele sunt cele care au transmis corespondenților austrieci avertismente care au declanșat deschiderea investigației și neutralizarea presupusului atentator.

Astăzi, în cursul dimineții, avocatul său, Ina-Christin Stiglitz, a declarat presei austriece că clientul ei nu era nici un susținător al ISIS și nici nu plănuise un atac.

Explozivii care au fost confiscați în casa tânărului de 19 ani din Ternitz ar fi fost destinați unui experiment. Bomba, pe care a vrut s-o facă, din pură curiozitate folosind un tutorial pe internet, a fost destinată doar să fie detonată în pădure și ca urmare nimeni nu ar fi trebuit să fie rănit. În plus, contrar celor afirmate de autoritățile de anchetă, s-a spus că explozivul lichid găsit asupra lui nu a fost

Avocatul său infirmă și jurământul de loialitate pe care austriacul l-a făcut și l-a transmis liderului organizației teroriste IS cu câteva zile înainte de concert. Deși era interesat de ideile lor, nu se putea identifica cu ei. Apărătorul său explică că el a mărturisit atașament față de ISIS „doar ca să fie cool”.

Aceste noi apărări ale tânărului de 19 ani contrastează cu propriile sale declarații, în timpul interogatoriului de la poliție. În acestea, el a declarat că a vrut să comită un atac în timpul unui concert Taylor Swift la Viena.

În prezent, el se află în arest la închisoarea Wiener Neustadt.

Date șocante din dosarul Sf. Pantelimon. Pacienții se ridicau de pe targă când aflau de spitalul groazei

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here