Un tragic accident a avut loc ieri dimineață în Deva, unde o fetiță în vârstă de 1 an și 8 luni a murit după ce a căzut de la etajul nouă al unui bloc. Părinții, un cuplu de italieni recent stabiliți în România, nu au observat momentul în care micuța s-a cățărat pe pervazul ferestrei lăsate deschise. Familia s-a mutat în blocul din Deva cu doar o zi înainte de accidentul fatidic

Incidentul s-a produs în jurul orei 10:00, iar martorii au descris scena șocantă: „Am auzit un zgomot puternic și, când ne-am uitat în jos, am văzut ceea ce părea o păpușă mare căzută pe trotuar,” a declarat un locatar al blocului.

În momentul în care tatăl fetiței a descoperit accidentul, acesta a coborât panicat în grădina blocului, unde a găsit-o pe fetiță și a început imediat manevrele de resuscitare. „Tatăl era desculț și complet speriat. A luat copilul și a încercat să o salveze, punând-o pe o bancă,” a povestit o martoră.

Medicii au ajuns de urgență la fața locului

Ambulanța a sosit la fața locului și, inițial, echipajul a reușit să repornească inima fetiței, care era într-o stare critică. „Resuscitarea a fost parțială, copilul a fost transportat la Urgență în stare comatoasă,” a explicat Călin Dumitrescu de la Serviciul de Ambulanță Județean Hunedoara. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, fetița a decedat după mai bine de opt ore de agonie la spital.

Poliția a confirmat că tragedia a fost cauzată de o neatenție a părinților, care nu au observat că fetița s-a urcat pe pervazul ferestrei deschise. În urma incidentului, mama fetiței a suferit un șoc și a leșinat, necesitând intervenția unei alte ambulanțe pentru a fi transportată la spital.

Italienii, care s-au mutat în blocul din Deva cu doar o zi înainte, se confruntă acum cu durerea nemăsurată a pierderii fiicei lor și se pregătesc pentru înmormântare.

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here