Un accident aviatic devastator s-a produs vineri în orașul brazilian Vinhedo, soldându-se cu moartea a opt medici oncologi care se îndreptau spre o conferință de specialitate. Alți șapte colegi ai acestora au supraviețuit după ce au reprogramat zborul în ultimul moment. Tragedia aviatică care s-a soldat cu moartea a 62 de persoane

Avionul bimotor ATR 72, care transporta 58 de pasageri și patru membri ai echipajului, se îndrepta spre aeroportul internațional Guarulhos din São Paulo când s-a prăbușit în Vinhedo. Accidentul a fost confirmat de reprezentanții companiei aeriene Voepass, care opera aeronava.

În urma accidentului, echipele de intervenție au recuperat rămășițele tuturor celor 62 de victime. Printre cei decedați se numără opt medici oncologi, care, conform declarațiilor lui Eduardo Baptistella, se îndreptau spre conferința de oncologie. „Acești medici și-au dedicat întreaga lor viață salvării altora”, a declarat Baptistella, conform Daily Mail.

Reprezentantul Consiliului Medical Regional a explicat că, de fapt, 15 medici ar fi trebuit să fie la bordul avionului, dar șapte dintre aceștia au reprogramat zborul și au plecat cu o cursă anterioară. Guvernatorul statului Paraná, Ratinho Junior, a confirmat că printre victime se numără și patru profesori de la Universitatea Unioeste din vestul statului Paraná.

Trupurile victimelor, inclusiv ale celor patru persoane cu dublă cetățenie — trei venezueleni și o portugheză — au fost transportate la morga poliției din São Paulo pentru identificare. 

Salvatorii folosesc alocarea locurilor, caracteristicile fizice, documentele și obiecte personale precum telefoanele mobile pentru a confirma identitatea victimelor.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here