Mark Zuckerberg are, din nou, probleme cu legea, în Statele Unite. Mai mulți senatori americani îi cer acestuia să vină în Congresul SUA pentru audieri. Facebook și Instagram fac reclamă la droguri, printre reclamele promovate fiind și cele la cocaină pură!  

Gigantul Meta a fost acuzat de mai mulți congresmeni americani că profită din vânzarea de reclame la droguri ilegale pe platformele Facebook și Instagram. Mark Zuckerberg a primit o scrisoare oficială prin care i se cere să apară în fața autorităților pentru a da explicații.

Șeful Meta a primit o scrisoare semnată de 19 membri ai Congresului american care îi solicită să participe la o audiere cu privire la reclamele vândute pe Instagram și Facebook. Printre substanțele promovate se numără opioidele periculoase OxyContin și Vicodin, dar și „cocaină pură”.

„Se pare că Meta continuă să se eschiveze de la responsabilitatea sa socială și să ignore propriile reguli (…) Cel mai revoltător lucru legat de această situație este că nu discutăm despre conținut generat de utilizatori, ci despre reclame aprobate și monetizate de rețelele sociale”, se arată în scrisoarea citată de France24.

ONG-ul Tech Transparency Project a derulat o anchetă în luna martie 2024 și a identificat peste 450 de reclame pe Facebook și Instagram în care se vindeau medicamente care sunt aprobate doar pe bază de rețetă și droguri ilegale.

Mark Zuckerberg este obligat de Congresul din SUA să ofere explicații cel târziu la data de 6 septembrie.

Reprezentanții Meta susțin că Facebook și Instagram resping „sute de mii de reclame care încalcă politica” adoptată de companie.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here