Șefa secției ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon a fost căsătorită cu un fost ministru al agriculturii. Numele acestuia din urmă apare într-o declarație de avere mai veche a doctoriței. Mihail Dumitru, fost ministru al Agriculturii, ar fi avut o relație bună și cu Traian Băsescu.  

Florina Pompilian, șefa doctorițelor acuzate că reduceau cu rea-credință doza de noradrenalină pacienților de la ATI, a fost căsătorită cu fostul ministru Dumitru Mihail. Informația apare într-o declarație de avere mai veche a doctoriței, pe vremea când aceasta lucra la Spitalul Județean Ilfov.

Astfel, în anul 2019, Florina Pompilian îl trecuse pe Dumitru Mihail în declarația ei de avere la secțiunea ”venituri soț”, cu un salariu de 165.000 de euro, de la Comisia Europeană.Cei doi mai dețineau patru conturi la bănci belgiene, cinci automobile, două locuințe și un teren. În declarația de avere din 2024, Dumitru Mihail mai apare doar cu 50% dintr-un apartament achiziționat în 2021 cu Florina Pompilian. Șefa de la ATI nu mai are conturi în străinătate, deține o singură mașină iar rubrica de venituri ale soțului a rămas goală, scriu jurnaliștii.

Mihail Dumitru în vârstă de 60 de ani a fost ministru al agriculturii și dezvoltării rurale în perioada decembrie 2009 – septembrie 2010, atunci când premier era Emil Boc, actualul primar al municipiului Cluj-Napoca. Mihail Dumitru ar fi avut o relație bună și cu Traian Băsescu, fostul președinte numindu-l pe acesta președinte al Comisiei prezidențiale pentru politici publice și dezvoltare a agriculturii în România. 

Demisie de răsunet la Spitaul Pantelimon: șefa ATI a renunțat la funcție. Motivele invocate 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here