Odată cu începerea pregătirilor bunătăților pentru iarnă, în piețe au crescut și prețurile. Comercianții profită de faptul că roșiile sunt la mare căutare pentru că gospodinele vor să facă bulion. Astfel, un kilogram de tomate românești ajunge să coste și 18 lei.  

Este forfotă zilele acestea în piețele din toată țara. Gospodinele ies încă de la primele ore ale dimineții pentru a cumpăra legume cu care să prepare bunătăți de toamnă. La mare căutare zilele acestea sunt roșiile.

„Prețurile au crescut, dar producția a scăzut, nu mai avem ce să culegem.”, spun producătorii.

– „Uitați, alt soi! Pe astea cu cât le dați?”- „5 lei și alea 10 lei!”

A început sezonul bulionului. Roșiile au preț record

Comercianții profită de faptul că producția a fost mai mică anul acesta din cauza secetei și că roșiile se cumpăra oricum, așa că și prețurile sunt pe măsură. Dacă la sfârșitul lunii iulie un kilogram de roșii se vindea cu 5 lei, acum costa peste 8 lei.

– „Prețul roșiilor cum vi se pare?”- „Cam măricel!”- „Foarte scumpe, 8 lei…și erau și pătate…cu negreală pe ele.- „Mai luați anul ăsta pentru bulion?- „Nu, nici nu se pune problema!”

Cât despre roșiile românești, acestea ajung să coste și 18 lei kilogramul. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here