Ciorba Soleanca, un preparat cu rădăcini în cultura culinară ucraineană, este un deliciu care a capturat inimile iubitorilor de mâncare din întreaga lume. Această ciorbă, recunoscută pentru savoarea sa bogată și ingredientele variate, a suferit o transformare interesantă sub influența tradițiilor rusești, devenind un fel de mâncare emblematic nu doar în Ucraina, ci și în regiunile vecine. Adaptată și îmbogățită, rețeta Soleancă a păstrat esența originilor sale, oferind o combinație perfectă de arome și texturi. 

Cea mai gustoasă ciorbă de origine ucraineană este Soleanca, transformată de ruși într-un preparat tradițional. Iată rețeta care a fost adaptată de ruși.

Soleanca este o ciorbă foarte delicioasă rusească. Unii susțin că originea ei este ucraineană (secolul 17). Bucătari renumiți optează prepararea după rețeta clasică, alții pun carne de vită sau porc, unii pun doar salamuri și carne afumată, cartofi, morcovi, orez. 

Ciorba Soleanca – Ingrediente

200 gr carne afumatăvreo 300 gr de salam după dorință1 ceapă marevreo 4-5 castraveți murați1 morcov mare3-4 linguri pastă de tomatepătrunjelmărar200 gr măslinelămâiefrunze de dafinsare după gust

*smântână

Ingredientul secret pe care îl pun marii bucătari în varza călită pentru a o face mult mai gustoasă

Ciorba Soleanca – Mod de preparare

Punem apa la fiert cu jumătate de ceapă. Între timp, pregătim legumele, carnea și salamul. Jumătate din ceapa rămasă o tăiem cuburi mici. Castraveții îi tăiem pai, carnea și salamul le tăiem pai. Morcovul îl dăm prin răzătoare.

Punem ceapa cu puțin ulei în tigaie să sa înăbușe. Adăugăm castraveții. Se înăbușă vreo 3-4 minute.

Apoi adăugăm morcovul și lăsăm iarăși vreo 3 min să se înăbușe. Avem grijă ca totul să se înăbușe, nu lăsăm să se prăjească.

Când legumele și carnea s-au înăbușit, le punem atent, cu o lingură în apa care deja a început să clocotească, ne sfătuiesc gospodinele iscusite. Totul fierbe vreo 15 minute, după care adăugăm măslinile. Putem pune măslinile doar în farfurie.

Totul trebuie să fiarbă la foc mic încă 10 minute.

Stoarcem jumătate de lămâie.

Gustăm dacă ciorba are destulă sare, de la castraveți și măsline. Dacă dorim, mai punem un pic de  sare, după gust.

Se stinge focul după aceea și adăugăm verdeața.

Soleanca se servește cu o felie de lămâie și smântână.

Cel mai bătrân om de pe planetă a vorbit despre secretul longevității. Cum crede că s-a schimbat lumea: în rău, sau în bine?

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here