Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, este acuzată de nepotism, după ce şi-a numit cumnatul în funcţia de şef de cabinet. Criticile sunt cu atât mai acerbe cu cât Metsola nu este la prima numire controversată, relatează publicația POLITICO. 

Matthew Tabone, care a început să lucreze la Parlamentul European pentru Metsola în 2013, îi succede Leticiei Zuleta De Reales Ansaldo. Aceasta preia un nou rol, de director al relaţiilor cu parlamentele naţionale în Parlamentul European, citează News.ro.

Într-o postare pe Facebook, eurodeputatul maltez Alex Agius Saliba a descris mutarea lui Metsola drept un „nepotism galopant”. 

Tabone a fost un colaborator apropiat al lui Metsola timp de mulţi ani. După ce a început să lucreze pentru Metsola, el s-a căsătorit cu sora acesteia în 2015, înainte ca Metsola să devină preşedintele Parlamentului European.

Șoșoacă a făcut, din nou, SPECTACOL în Parlamentul Europan. S-a oferit să medieze negocierile cu Vladimir Putin – VIDEO

Apoi, la sfârşitul anului 2022, Tabone a fost promovat de Metsola în rolul de şef de cabinet. Dar, în cele din urmă, ea s-a abţinut de la a-l mai numi în funcţie, deoarece momentul se potrivea cu Qatargate, scandalul „bani contra influenţă” care a zguduit Parlamentul European.

 

Însă şi alte numiri anterioare ale lui Metsola s-au dovedit controversate. În toamna anului 2022, Alessandro Chiocchetti a fost promovat din funcţia de şef de cabinet al acesteia în cea de secretar general al Parlamentului, un post puternic care supraveghează birocraţia expansivă a instituţiei.

Șoșoacă, un nou derapaj HALUCINANT împotriva celor care au criticat circul pe care l-a făcut în Parlamentul European: Lașilor! Prostănacilor!

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here