„Creşterea plafonului de impozitare a pensiilor este o măsură care vine în continuarea reformei de recalculare a tuturor pensiilor din România. Acest proiect a fost depus în anul 2022. (…) Procedural lucrurile sunt foarte clare. Nu înţeleg de ce unii doresc să le complice, pentru că există un proiect de lege în Parlament, votat în unanimitate în Senat de toate partidele politice. Într-o singură zi, prin votul în cele două comisii – buget finanţe şi muncă şi votul din Parlament – proiectul poate să fie adoptat de Parlamentul României. În plus, se creează o premisă de neconstituţionalitate şi putem vulnerabiliza o măsură foarte importantă prin faptul că Guvernul intervine printr-o ordonanţă de urgenţă, în condiţiile în care în Camera decizională există un proiect de lege pe aceeaşi temă”, a declarat Raluca Turcan, inițiatoarea proiectului de modificare a pragului de impozitare a pensiilor. 

Din informațiile noastre, Coaliția a decis ca proiectul PNL privind ridicarea pragului de impozitare de la 2000 la 3000 de lei să fie adoptat în Parlament. 

În plus, va fi adoptat prin ordonanță de urgență un pachet de măsuri necesar în actualizarea plafoanelor privind beneficiarii unor măsuri de sprijin, ca urmare a creșterii pensiei. 

Este vorba despre actualizarea pragurilor pentru Voucherele de alimente de 250 lei plătite odată la 2 luni, măsură de care beneficiază 2,4 mil de persoane; și Plafonul pentru 90% din compensarea medicamentelor. 

Până la acest moment, beneficiari de tichete sociale pe suport electronic pentru alimente şi mese calde erau pensionarii sistemului public de pensii, ale căror venituri lunare realizate erau mai mici sau egale cu 2.000 lei.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here