Bilanţului atacului rusesc asupra orașului ucrainean Harkov creşte la şase morţi, inclusiv o adolescentă de 14 ani. Alți 59 de localnici au fost răniţi, inclusiv nouă copii. O clădire înaltă din centru a fost lovită cu o bombă aeriană ghidată, lansată din Belgrorod. 

Harkovul, care avea 1,4 milioane de locuitori înainte de război, se află la aproximativ 40 de kilometri de frontiera cu Rusia şi este bombardat frecvent de la începutul conflictului, în februarie 2022.

”Din nefericire, bilanţul morţilor creşte la şase persoane”, anunţă pe Telegram guvernatorul regiunii Harkov.

Potrivit ministrului de Interne Igor Klîmenko, o adolescentă în vârstă de 14 ani se află între persoanele ucise.

Atacul s-a soldat cu cel puţin 59 de răniţi – inclusiv nouă copii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 16 ani -, potrivit lui Oleg Sînegubov.

Guvernatoul regiunii a postat un video în care apar maşini şi apartamente în flăcări din care iese un fum negru şi dens.

Un consilier al preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak, a denunţat un ”atac deliberat în centrul Harkovului, asupra unei clădiri cu mai multe etaje”, cu o bombă aeriană ghidată, o armă extrem de distrugătoare.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări că ”acest atac nu ar fi putu avea loc” dacă Occidentul ar fi autorizat Ucraina să vizeze în adâncime în Rusia cu rachete cu rază lungă de acţiune pe care i le-a livrat.

Potrivit parchetului ucrainean, atacul a fost desfăşurat cu un avion de tip Suhoi 34 (Su-34), care a decolat din regiunea rusă de frontieră Belgorod.

  

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here