Această prăjitură cu brânză și piersici combină textura pufoasă a aluatului cu cea cremoasă și aromată de brânză, completată de feliile suculente de piersici. Rezultatul este un desert echilibrat și plăcut, care aduce aminte de gusturile tradiționale, dar cu o notă proaspătă datorită fructelor. 

Este o prăjitură ideală pentru a fi servită la mesele de familie sau la evenimente, având atât un aspect atrăgător, cât și un gust irezistibil. Brânza încorporată direct în aluat adaugă o umiditate și o bogăție aparte. Aceasta se armonizează perfect cu fructele suculente de deasupra. Rezultatul este un desert fin, aromat și ușor, ideal pentru a fi savurat la micul dejun, ca gustare dulce sau la o masă festivă.

Tot din categoria deserturilor cu brânză și fructe mai poți încerca și rețeta de prăjitură cu caise și brânză de vaci. 

În continuare îți oferim rețeta prăjiturii cu piersici, alături de listă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă de conservare a fructelorPrăjitură cu brânză și piersici – Ingrediente250 g brânză de vaci bine scursă (sau ricotta)150 g zahăr4 ouă100 ml ulei de floarea-soarelui200 g făină1 plic praf de copt (10 g)1 linguriță extract de vaniliecoaja rasă de la 1 lămâie (opțional)un praf de sare5-6 piersici marizahăr pudră pentru decor.Prune vs. struguri. Ce fruct să alegi ca să nu te îngrași. Recomandările specialiștilor în nutrițieRețeta prăjiturii cu brânză și piersici – Mod de preparare

De menționat că, pentru prepararea acestui desert, poți folosi piersici proaspete sau piersici din compot. Dacă folosești piersici proaspete, spală-le, taie-le-le în jumătăți și scoate sâmburii. Apoi taie-le în felii mai mici.

Dacă folosești piersici din conservă, scurge-le bine de suc și taie-le în felii.

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru compoziția de blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pune hârtie de copt într-o tavă cu diametrul de 25-26 cm sau una dreptunghiulară de aproximativ 20×30 cm. Descoperă și o rețetă de prăjitură cu mac și piersici din compot.

Rolul tămăduitor al nucilor verzi. Din cele mai vechi timpuri sunt folosite pentru beneficiile uimitoareCum prepari blatul pentru prăjitură cu brânză și piersici

Într-un bol mare, amestecă ouăle cu zahărul și un praf de sare până când amestecul devine deschis la culoare și cremos (aproximativ 5-7 minute).

Adaugă brânza de vaci și continuă să amesteci până când brânza se încorporează bine în compoziție. Toarnă uleiul treptat, amestecând continuu până când este complet încorporat. Adaugă extractul de vanilie și coaja rasă de lămâie.

Citește continuarea aici

Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat. Rețetă ușor de preparat 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here