Mihaela Peneș, una dintre marile sportive ale României, s-a stins din viață joi, la vârsta de 77 de ani. Campioană olimpică la suliță la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964, Peneș a trăit ultimii ani în anonimat, departe de luminile reflectoarelor care au marcat cariera sa sportivă. 

Vestea tragică a morții sale a fost făcută publică de fostul atlet și jurnalist, Inocențiu Voinea, printr-o postare pe Facebook. Voinea a subliniat că Peneș și-a petrecut ultimii ani de viață într-un azil de bătrâni din București, alternând această perioadă cu retrageri spirituale la mănăstire.

„A zburat după sulița ei, spre ceruri… Adio, Mihaela Peneș! Tristă veste mi-a dat Paula Ivan acum. Discretă cum o știu, i-a păstrat secretul. O întâlnise întâmplător într-un azil unde fusese cu studenții săi în practică, să ajute prin sedințe de kinetoterapie bătrânii de-acolo. Mihaela Peneș se retrăsese nu numai din lumina reflectoarlor, ci și din lume. O vreme s-a știut că s-a călugărit. Apoi nu s-a mai știut nimic. Paula îi mai trimitea, după ce s-au regăsit, pe cineva pentru a-i mai lua pietrele anilor de pe picioare, de pe trup cu câte un masaj. Mai vorbeau prin mesaje, și de aceea vestea plecării ei din această lume a întristat-o rău pe Paula. Nu mai avea pentru cine ține secretul. M-a sunat și mi-a spus. Joi s-a dus. Au durat formalitățile mai mult decât cele trei zile, după scripturi, și abia astăzi a fost înmormântată la Bellu, lângă familia ei. N-am puterea să scriu acum mai mult despre Mihaela Peneș, cea care, urcată în avionul spre Tokyo când scara se ridica, s-a întors cu medalia de aur pe piept, la 17 ani. I-am scris povestea, spusă mie de ea, într-una dintre cărțile mele. Poate am să redau câteva pasaje, dar nu acum. Acum sunt trist. Adio, Mihaela Peneș!”, a scris Voinea.

Doliu la ISU Giurgiu. Un pompier în vârstă de 36 de ani a fost răpus de o boală necruțătoare 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here