Ion Cristoiu spune că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au un plan bine pus la punct pentru a intra amândoi în turul 2 la alegerile prezidențiale. Jurnalistul crede că ceilalți adversari politici mai puțin cunoscuți au apărut pentru a scădea din electoratul adversarilor grei al PSD și PNL. Cristoiu este de părere că colaborarea coaliției PSD-PNL va continua și după alegeri, iar cei doi lideri vor să conducă atât Cotroceniul, cât și Guvernul.  

„Obiectivul numărul 1 al sistemului este ca Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă să intre în turul doi al alegerilor. Aceasta explică apariția unui fenomen pe care l-am numit “rontăitori”. Aceștia sunt niște candidați sprijiniți discret de PNL și PSD pentru a “rontăi” din electoratul celor trei adversari ai lui Ciolacu și Ciucă. Adversarii lor sunt Mircea Geoană, Elena Lasconi și George Simion. Există un mare interes ca atât Ciolacu, cât și Ciucă să intre în turul doi, urmând apoi alegerile parlamentare.

Dacă unul dintre cele două partide nu are reprezentant în turul doi, acesta va avea probleme la alegerile parlamentare. PSD nu are interesul ca PNL să obțină un scor prost, deoarece cele două partide guvernează împreună și se înțeleg de minune. PNL nu are niciun interes ca unul dintre candidații săi să nu intre în turul doi, deoarece asta ar duce la pierderea poziției de lider în partid. Ciolacu nu are interes ca Ciucă să dispară din fruntea PNL, și nici invers. Indiferent cine câștigă, ei își mențin pozițiile”, a spus Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu, atac la Lasconi: Nu se aliniază cu retorica de partid 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here