Lipsa somnului poate duce la depresie. Ce se întâmplă în organism când nu avem un somn de calitate. Ce afecțiuni pot să apară, conform specialiștilor.. Lipsa somnului poate dezvolta unele afecțiuni

Pentru o bună funcționare a organismului medicul recomandă să avem aproximativ 7-8 ore de somn pe noapte. Totodată, spune că aceste ore de somn să fie încadrate într-un program de rutină. Adică, să ne culcăm zilnic la aceeași oră și să ne trezim la aceeași oră.

Conform sursei, somnul ne ajută să ne reglăm secreția de melatonină. Melatonina este hormonul care ne ajută să reglăm ritmul circadian al corpului, adică ceasul intern care ne spune când e vremea să adormim și când să ne trezim. I se mai spune și hormonul somnului, pentru că este asociată cu un somn odihnitor și liniștit, dar este și un puternic antioxidant care susține procesul de regenerare al celulelor.

Medicul specialist spune că dacă dimineața ne trezim cu senzația de energie care se menține pe parcursul întregii zile, înseamnă că am avut un somn de calitate. În caz contrar, înseamnă că somnul nostru a fost insuficient. Acest lucru poate duce la efecte negative.

Doctorul spune că lipsa somnului duce la dereglarea hormonală a foamei și a apetitului. Acest lucru înseamnă că hormonii care controlează apetitul sunt activați și pot duce la creșterea aportului de calorii. Acest lucru poate duce la acumularea în greutate, sensibilitate crescută la factorii de stres și apariția tulburărilor de dispoziție.

Ce se intampla daca folosesti telefonul mobil in exces. Efectele pe care le poate produce asupra sănătățiiAlte afecțiuni cauzate de lipsa somnului de calitate

Lipsa somnului de calitate are repercusiuni și asupra aspectului tenului, iar pe termen lung lipsa somnului poate duce la creșterea tensiunii arteriale, a afecțiunilor cardiace, a diabetului de tip 2 și a depresiei, conform medicul Ioana Ciucioiu, nutriționist dietetician.

De asemenea, lipsa somnului scade capacitatea de memorare și învățare, pot apărea stări de iritabilitate și, conform aceleași surse, se înregistrează o sensibilitate mai crescută la durere.

Profesor Dr.  Alexandru Vlad Ciurea spune că ideal ar fi să ne culcăm în jurul orei 22.00, deoarece atunci este somnul de calitate, care ajută organismul să se odihnească în mod corespunzător.

Citeste mai mult Aici

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here