Biroul Electoral Central (BEC) a decis joi să excludă Partidul DREPT din procesul de numire a reprezentanților în secțiile de votare, pe motiv că acesta nu este un partid parlamentar, conform procesului verbal al ședinței.  

Partidul DREPT, despre care surse politice susțin că ar avea legături cu Mircea Geoană, a argumentat că, prin afilierile recente, ar trebui să fie considerat partid parlamentar și, implicit, să aibă dreptul de a-și numi reprezentanți în Biroul Electoral Central și ulterior în secțiile de votare.

Cu toate acestea, BEC a respins cererea pe motiv că partidul nu figurează în lista oficială a partidelor parlamentare transmisă de Camera Deputaților, considerând că simpla adeziune a unor deputați nu este suficientă pentru a modifica statutul partidului, potrivit presei.

Decizia BEC complică eforturile Partidului DREPT de a-și asigura o prezență mai puternică în alegeri, mai ales în contextul speculațiilor legate de implicarea lui Mircea Geoană în asociere cu această formațiune. Deși zece deputați s-au alăturat DREPT, lipsa recunoașterii oficiale ca partid parlamentar îi împiedică deocamdată să joace un rol activ în structura electorală.

Mircea Geoană visează la Cotroceni – a demisionat de la șefia NATO: “Trec la un nou capitol”. Cine îi ia locul 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here