Ucraina a intrat în ziua 927 a războiului. Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a anunțat că SUA vor trimite încă un pachet de ajutor militar în valoare de 250 de milioane de dolari către Ucraina. De asemenea, preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz şi-au reafirmat vineri sprijinul pentru Ucraina “atâta timp cât este necesar” 

UPDATE – În cursul unei întrevederi în marja întâlnirilor franco-germane de la Evian, lângă frontiera cu Elveţia, preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz au “condamnat cu cea mai mare fermitate” atacul rusesc care a făcut cel puţin 55 de morţi, marţi, la Poltava, în Ucraina, a indicat preşedinţia franceză.”Ei şi-au exprimat împreună sprijinul deplin pentru poporul ucrainean şi-au reamintit hotărârea lor de a sprijini Ucraina atâta timp şi cât de intens este necesar pentru a face să eşueze războiul de agresiune pe care îl duce Rusia”, notează AFP.

UPDATE – Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a declarat că Statele Unite vor oferi un nou pachet de asistență militară în valoare de 250 de milioane de dolari Ucrainei.

Armele includ muniții de apărare aeriană și artilerie.

„De asemenea, lucrăm cu aliații și partenerii pentru a ajuta Ucraina să-și consolideze securitatea pe termen lung”, a spus Lloyd Austin în timpul unei conferințe de presă.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here