Ion Cristoiu este printre primii care au reușit să pună mâna pe mult așteptata carte a lui Nicolae Ciucă. Analistul remarcă partea introductivă în care Nicolae Ciucă își povestește viața, dar și elementele de program prezidențial.
Viziunea lui Nicolae Ciucă despre familie a atras atenția în mod special lui Ion Cristoiu: “Nicolae Ciucă depășește cadrul limitativ al discuțiilor despre familie și pleacă de la constatarea că românilor li se potrivește tipul de familie în care se regăsesc trei generații: bunicii, părinții și copiii”.
Ion Cristoiu remarcă, de asemenea, moderația și echilibrul cu care este scrisă cartea și faptul că cititorii vor descoperi un om care nu este arogant, deși a cunoscut momente de glorie, ci așezat.
Cartea lui Nicolae Ciucă dezvăluie primele elemente de program prezidențial
Maestrul Ion Cristoiu a dezvăluit, în premieră, amănunte din cartea lui Nicolae Ciucă “În slujba țării”. Volumul cuprinde elemente de program prezidențial și profilul prezidențial al lui Nicolae Ciucă.
Nicolae Ciucă nu dorește modificarea Constituției. În schimb, consideră că menținerea comunicării publice este foarte importantă pentru democrație și promite să fie un președinte muncitor.
Cristoiu, impresionat de viața de militar descrisă de Nicolae Ciucă
Cristoiu remarcă descrierea vieții de militar: “E o lume aparte, o viață la care noi nu am avut acces. E viața de stat la cazarmă.”
Cartea reflectă și provocările vieții de familie de militar. Ion Cristoiu consideră că volumul “o să placă familiilor de militari” pentru că descrie realități de viață pentru care publicul larg nu le cunoaște.
Ion Cristoiu critică investigația Recorder care confundă două incidente diferite
Scriitorul critică și consideră că este tendențios materialul Recorder. Există relatarea cu Nassiriyah. Cine citește își dă seama că „eroul de la Nassiriyah nu se referă la ce se referă Recorder.
Recorder se referă la altceva. Tot pe vremea aia italienii au avut o ambuscadă și au cerut ajutorul Scorpionilor Roșii. Italienii trag concluzia că Ciucă care era comandat a refuzat. Și nu e așa, erau totuși trupe multinaționale și nu plecai când voiai tu.
Cei de la Recorder – e un material tendențios. Chestiunea de la Recorder nu demontează mitul „eroului de la Nassiriyah”.