Patru alpiniști blocați de trei zile în apropierea vârfului Mont Blanc, din cauza condițiilor meteo extrem de nefavorabile, au fost găsiți morți. Prefectura departamentului Haute-Savoie din Franța a confirmat tragedia, iar presa internațională a relatat despre decesul celor doi alpiniști coreeni și doi italieni. Se pare că aceștia au murit din cauza epuizării. Autoritățile au intervenit la fața locului

Salvatorii, care au întâmpinat dificultăți în încercarea de a ajunge la locul tragediei din cauza vremii severe, au descoperit mai întâi trupurile celor doi coreeni, iar ulterior, în apropiere, au fost găsiți și alpiniștii italieni. Cei patru plecaseră în expediție fără ghid, potrivit prefecturii, iar condițiile meteorologice nefavorabile au îngreunat atât depistarea, cât și recuperarea cadavrelor.

Jandarmeria Montană franceză a desfășurat operațiuni complexe pentru a-i localiza și salva pe alpiniști, însă un survol din dimineața de luni din Chamonix a fost anulat din cauza unei bariere de nori. O echipă a salvamontului italian a încercat și ea să ajungă la locul incidentului, dar fără succes. În cele din urmă, un elicopter al Jandarmeriei Montane din Annecy a reușit să aterizeze în zona unde se aflau alpiniștii, la o altitudine de 100-200 de metri de vârf, în jurul orei 13:30. Corpurile neînsuflețite au fost coborâte ulterior.

Jandarmeria Montană a fost alertată inițial sâmbătă, când trei grupuri de alpiniști au fost raportate ca fiind blocate în corzi, aproape de vârful Mont Blanc, în condiții meteorologice extrem de dificile. Duminică dimineață, două persoane din echipa coreeană au fost salvate de la o altitudine de 4.100 de metri, lângă pasul Brenva, printr-o mobilizare semnificativă de resurse. Din păcate, deteriorarea rapidă a vremii a împiedicat intervenția pentru salvarea celorlalte echipe.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here