Compot de struguri. Rețeta fără conservanți. Ingredientul secret care îi va menține ca proaspeți pentru multă vreme. Compot de struguri – Ingrediente
– struguri albi de masă și cu cât mai puține semințe,
– zahăr,
– apă,
– batoane de vanilie sau de scorțișoară,
– cuișoare sau aspirina pentru conservare.
Înainte de a începe pregătirea ingredientelor pentru compot, pregătește borcanele. Spală bine borcanele și capacele și sterilizează-le înainte de folosire.
Cum prepari compot de struguri pentru iarnă
După ce ai pregătit borcanele și capacele aferente, poți pregăti strugurii și celelalte ingrediente pentru compot.
Spală bine strugurii, înainte de a desface boabele de pe ciorchini și lasă-i în sită la scurs. După scurgere poți desface, cu atenție, boabele de struguri. Alege struguri copți, dar cu boabele mai ferme pentru a nu se sparge pe parcursul conservării. Alege struguri din cei cu cât mai puține semințe, pentru a-i putea folosi ulterior și la rețetele de deserturi.
Umple borcanele cu boabe de struguri și îndeasă-le cu grijă să încapă cât mai multe. Dacă dorești compotul aromat, adaugă în borcane și câte un baton de vanilie sau de scorțișoară. De asemenea, pentru a ajuta la conservare adaugă în fiecare borcan câteva boabe de cuițoare sau o aspirină sfărâmată.
Cu ce poți înlocui zahărul. Alternative sănătoase
Pune câte două linguri de zahăr în borcanul de 800 de ml și o lingură în cel de 400 de ml. Poți adăuga sau reduce cantitatea de zahăr în funcție de cât de dulci sunt strugurii. Apoi completează cu apă rece până la umplerea borcanelor. Închide-le ermetic cu capacele din dotare. Așază un ștergar de bucătărie, curat, la baza unei cratițe cu pereți mai înalți. Adaugă borcanele cu compot de struguri în cratiță și toarnă apă până la gâtul borcanelor.
Așază cratița pe flacăra aragazului și fierbe borcanele pentru 20-25 de minute de când apa începe să fiarbă. După stingerea focului, lasă-le să se răcească lent în apa din cratiță. Apoi le ștergi, le etichetezi cu data preparării și le poți trece în cămară.
Rețetă de gogoși pufoase. Secretul care le face moi de se topesc în gură