Deși există câteva variante sănătoase, multe alimente congelate sunt sărace în nutrienți și bogate în sodiu, grăsimi saturate și zahăr adăugat. 

„Există opțiuni sănătoase, cum ar fi pâinea integrală congelată, legumele, fructele și fructele de pădure, care sunt pline de fibre și nutrienți. Totuși, multe alte alimente congelate au un conținut scăzut de nutrienți și sunt bogate în sodiu, grăsimi saturate și zahăr adăugat. Consumul ridicat al acestor produse poate crește riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și obezitate”, a explicat Svanfeldt.

Șapte tipuri de alimente congelate de evitat

Potrivit sursei citate, sunt 7 tipuri de alimente congelate ce ar trebui evitate sau consumate cu moderație. Pizza congelată, deși tentantă, conține de obicei carne procesată, sodiu și grăsimi saturate în cantități mari, toate acestea contribuind la problemele de sănătate pe termen lung.

Patiseriile congelate sunt o altă categorie problematică, fiind încărcate cu grăsimi saturate și zahăr adăugat, crescând riscul de boli cardiovasculare și obezitate. De asemenea, alimentele prăjite, congelate ulterior, sunt menționate ca fiind dăunătoare. Mesele gata preparate, deși convenabile, prezintă riscuri similare pentru sănătate, iar cartofii prăjiți și plăcintele congelate ar trebui consumate cu precauție.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here