Candidatul republicanilor la funcția de vicepreședinte, J.D. Vance, susține că Donald Trump n-a răspândit o informație falsă când a afirmat că o comunitate de migranți din Ohio ar mănânca pisici și câini: „Mulți cetățeni de acolo au spus că sunt dovezi”, a afirmat Vance.  

Întrebat miercuri de jurnaliști despre declarațiile lui Donald Trump din timpul dezbaterii cu Kamala Harris, J.D. Vance a spus că „nimeni nu a răspândit informații false”.

“Cei din conducerea orașului Sprinfield au spus că nu sunt dovezi, dar mulți cetățeni de acolo au spus că sunt dovezi. Asta înseamnă că city managerul nu știe exact ce se întâmplă în realitate”, a spus partenerul lui Donald Trump în cursa prezidențială.

„Am auzit numeroşi locuitori din circumscripţia mea spunând că au văzut aceste lucruri cu ochii lor, că au văzut răpiri, că au văzut gâşte răpite din parcuri şi sacrificate”, a adăugat J.D. Vance. 

Mai multe imagini și afirmații false potrivit c[rora migranții haitieni din orașul Springfield ar ucide pisici sau decapitează rațe și gâște au devenit virale în această săptămână. Donald Trump a folosit momentul chiar în timpul dezbaterii de împotriva Kamalei Harris.

Un susținător influent al lui Trump a postat zilele trecute pe rețeaua X o postare nedatată dintr-un grup Facebook privat despre criminalitatea din Springfield care a ajuns să aibă milioane de vizualizări, scrie The New York Times.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here