Ce mirodenii să folosești pentru condimentarea cărnii la gratar. Vor păstra carnea proaspata mai multe zile la frigider, pentru macerat, iar gustul acesteia te va da pe spate. Totodată, aceste plante au și beneficii nenumărate pentru sănătate.  

Aceste plante medicinale au numeroase beneficii pentru sănătate, confortm fitoterapeuților. Pe lângă numeroasele beneficii pe care le au asupra sănătății, ele pot fi folosite și pentru condimentarea cărnii, având totodată efect de conservare a acesteia. Astfel că, puteți păstra carnea la macerat timp de mai multe zile la frigider, acoperită cu aceste plante, pe care le puteți folosi fie verzi, fie uscate. Iată care sunt aceste mirodenii și ce beneficii au acestea.

Busuiocul

Busuiocul este o plantă considerată a fi sfântă, nu degeaba este folosit inlusiv în ritualurile religioase.Din punct de vedere medical, această plantă binecuvântată este un excelent remediu pentru calmarea durerilor de cap, dar și împotriva stresului.

Se poate consuma sub formă de infuzie, 1 sau 2 lingurițe de frunze proaspete sau uscate de busuioc la o cană de apă. Acest ceai are efecte calmante, fiind indicat în stările de agitație, neliniște, anxietate, depresii, oboseală, insomnii și dureri de cap.

De asemenea, are proprietăți antibacteriene și este eficient pentru calmarea umflăturilor și mâncărimilor provocate de înțepăturile de tânțar sau alte insecte, scrie fitoterapeutul Rosemary Gladstar în cartea sa.

Elixirul pentru imunitate. Va ține răceala și gripa la distanță. Beneficiile sale nu se opresc aiciUsturoiul

Această plantă este cea mai bună alegere pentru tratarea răcelilor în mod natural, a gripelor, durerilor de gât și a digestiei lente. Usturoiul activează producția de leucocite și stimulează sistemul imunitar, iar uleiurile esențiale pe care le conține îi conferă proprietăți antiseptice, antimicrobiene și antibacteriene. Usturoiul distruge mai multe tipuri de bacterii rezistente la antibiotice, conform fitoterapeutului.

Ghimbirul

Conține o enzimă care reduce inflamația și grăbește vindecarea articulațiilor, fiind eficient pentru tratarea artritei și a durerilor de încheieturi. Îmbunătățește circulația și este ideal pentru tratarea crampelor menstruale. Studiile au demonstrat faptul că ghimbirul scade nivelul de trigliceride, asociat cu diabetul și cu bolile cardiovasculare. De asemenea, te scapă de greață și răul de mișcare. Are proprietăți antiseptice și ajută la decongestionarea organismului în cazul afecțiunilor precum răcelile și gripele.

Indicat este să-l consumi sub formă de ceai cu lămâie și miere, dar poate fi consumat și în stare crudă, amestecat cu miere și lămâie, bineînțeles, înainte trebuie dat prin răzătoare..

Rozmarinul

Rozmarinul are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare datorită numeroaselor uleiuri volatile pe care le conține. Este un tonic cerebral care îmbunătățește memoria și stimulează concentrarea. Ceaiul de rozmarin este un energizant excelent, pentru că stimulează absorbția de oxigen în celule, în special în amestec cu cimbrul.

De asemenea, este recomandat în cazul circulației sangvine deficitare și a tensiunii arteriale scăzute, dar și a depresiilor ușoare. Este stimulent al sistemului circulator, antioxidant și ajută la tratarea inflamațiilor articulare, dar și a artritei.

În cazul problemelor respiratorii, în special astm sau tuse convulsivă, aerosolii cu ulei esențial de rozmarin sunt un leac ideal. Acesta trebuie dizolvat în apă pentru a nu fi iritant. Ajută pentru întărirea sistemului imunitar. Stimulează memoria, dar are, totuși, câteva contraindicații. Trebuie consumat ponderat în timpul sarcinii, în cazul epilepsiei și a hipertensiunii, conform fitoterapeutului.

Planta cu efect energizant și analgezic. Te scoate din starea de oboseală instant. Remediul recomandat de fitoterapeuți  

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here