De ce este bine să mănânci slănină cu ceapă, mâncarea de bază sa străbunilor. Iată ce beneficii are slănina, dar și ceapa pentru sănătate. 

Slănina cu ceapă a costituit timp de secole mâncarea de bază a poporului nostru. Însă combinația acestor alimente, pe lângă senzația de sațietate pe care o conferă mai are și numeroase beneficii. Iată despre ce este ste vorba.

Slănina conține o cantitate mare de vitamine și minerale esențiale pentru organismul uman. Astfel, consumul acestui aliment delicios, în cantități moderate, aduce mai multe beneficii pentru sănătate.

Slănina este bogată în substanțe nutritive

De asemenea, acest aliment îndrăgit de mulți români este bogat în substanțe nutritive. Multe dintre ele sunt foarte importante pentru funcționarea normală a organismului.

Este vorba despre vitamine, minerale, aminoacizi și acizi organici. În primul rând, în compoziţia slăninei de porc, se găsește o cantitate mare de vitamine: A, B3, B4, B5, B6, B12.

Mineralele care se găsesc în slănină sunt următoarele: sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, zinc și seleniu.

Simultan, alimentul conține un număr relativ mare de aminoacizi, dintre care o mare parte sunt esenţiali, cea mai mare cantitate având-o alanina, arginina, valina, glicina, prolina si treonina.

Vitaminele din grupa B sunt importante atât pentru procesele metabolice

Un alt detaliu important este că vitaminele din grupa B sunt importante atât pentru procesele metabolice. Ele joacă un rol vital și în funcționarea organelor.

Vitaminele A și E ajută la menținerea tinereții pielii. Totodată, acestea întăresc inima și sistemul vascular.

În acest context, consumul de slănină îmbunătățește metabolismul și normalizează nivelurile hormonale, scrie capital.ro.

Ceapa, beneficii nebănuite

Ceapa este un superaliment care are proprietăți antiinflamatoare și anticancerigene. Această legumă, atât de populară, conține antioxidanți puternici care ajută la protejarea organismului de inflamații, boli și chiar tulburări neurodegenerative.

Datorită proprietăților ei, ceapa are capacitatea de a lupta împotriva cancerului, de a proteja inima, de a apăra organismul de infecțiile respiratorii și multe altele.

Fructele care nu se țin niciodată în frigider. Ce se întâmplă cu pepenele verde dacă e pus la receAjută în lupta împotriva cancerului

Ceapa este cunoscută ca un aliment care luptă împotriva cancerului, datorită antioxidanților puternici pe care îi conține. Beneficiile pentru sănătate includ capacitatea de a preveni deteriorarea celulelor. Compușii de sulf pe care îi conține ajută la prevenirea dezvoltării tumorilor și a cancerului. Cercetările au arătat o legătură între frecvența consumului de ceapă și un risc redus de apariție a mai multor tipuri de cancer.

Protejează inima

Consumul de ceapă ajută la protecția cardiovasculară. Antioxidanții pe care îi conține ajută la reducerea riscului de cheaguri de sânge și la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, îmbunătățește circulația sângelui și reduce stresul oxidativ, prevenind daunele cauzate de radicalii liberi.

Consumul de ceapă protejează oasele de fracturi, prin creșterea densității minerale osoase. Studiile au arătat o legătură între frecvența consumului de ceapă și creșterea densității osoase la femei. Ceapa conține substanțe care ajută la construcția osoasă și implicit în tratarea osteoporozei.

Ajută la prevenirea diabetului zaharat

Cercetările au arătat că printre beneficiile cepei pentru sănătate se numără și capacitatea de a ajuta la combaterea diabetului zaharat. Ceapa conține crom, care controlează nivelurile de glucoză din sânge.

Reduce riscul de artrită și astm

Consumul de ceapă reduce riscul de artrită. Conține quercitină, un compus care acționează pentru a inhiba inflamația și pentru a preveni durerile articulare. De asemenea, are un puternic efect antiinflamator și capacitatea de a reduce riscul de astm.

Apără organismul de infecțiile respiratorii

Datorită fitonutrienților pe care îi conține, ceapa are capacitatea de a apăra organismul de infecțiile respiratorii. Fitonutrienții din ceapă ajută la întărirea sistemului imunitar, luptă împotriva inflamației și accelerează vindecarea.

Consumul regulat de ceapă poate ajuta la creșterea capacității organismului de a lupta împotriva răcelilor și a altor boli respiratorii. Proprietățile antiinflamatorii ale cepei ajută la reducerea mucusului din căile respiratorii, îmbunătățește respirația și grăbește vindecarea.

Ce fel de alimente sunt recomandate în zilele de post. Sfaturi de la mediciPoate ajuta la îmbunătățirea fertilității la bărbați

Conform studiilor, un alt beneficiu al cepei, pentru sănătate este capacitatea de a îmbunătăți fertilitatea la bărbați. Antioxidanții pe care îi conține ajută la protejarea organismului de boli.

Potrivit cercetărilor de la Universitatea Azad din Iran, s-a demonstrat că ceapa are capacitatea de a ajuta la creșterea nivelului de testosteron, precum și concentrația și mobilitatea spermatozoizilor.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here