Ai auzit și tu de planta care „se roagă”? Află de ce este bine să o ai în casă și cum să ai grijă de ea. Frunzele cu model colorat ale acestei plante se pliază noaptea și arată ca niște mâini care se roagă, de aceea este cunoscută în mod obișnuit ca planta de rugăciune. Ai auzit și tu de planta care „se roagă”? Află de ce este bine să o ai în casă

Maranta leuconeura este o plantă tropicală care provine din pădurile tropicale din Brazilia și este adesea considerată plantă de apartament. Aceasta aparține familiei cunoscută sub numele de Marantaceae. Cea mai populară caracteristică a ei este că frunzele cu model impresionant se pliază în sus noaptea.

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosi

Calathea, un tip diferit din cadrul aceleiași familii, face același lucru, iar ambele plante sunt adesea menționate colectiv și individual ca plante de rugăciune. Acest lucru se datorează probabil că frunzele lor îndoite seamănă cu mâinile care se roagă.

Frunzele în formă ovală prezintă modele colorate care variază în funcție de soi. La multe tipuri, nervurile frunzelor sunt roșii și contrastează puternic cu verdele frunzei. Planta de rugăciune este o plantă veșnic verde, erbacee, care poate crește până la 30 cm înălțime, deși poate dura ceva timp pentru a ajunge la această dimensiune.

Cum să-ți protejezi plantele de infestarea cu musculițe albe cu doar două ingrediente banale: orice gospodină le are în bucătărieCondiții pentru ca planta de rugăciune să se dezvote armonios

Maranta leuconeura este o plantă tropicală care are nevoie de căldură și umiditate ridicată pentru a se dezvolta. Preferă locurile parțial umbrite. Nu așeza niciodată planta de rugăciune într-un loc prea luminos. Deși are nevoie de suficientă lumină pentru a crește bine, prea multă lumină poate face ca modelul de pe frunze să se estompeze.

Plante despre care se spune că pot ameliora stresul și anxietatea. Mulți dintre noi le au deja în casă

Temperatura în timpul sezonului de creștere din primăvară până în toamnă trebuie să fie în jur de 23 până la 25 °C. Iarna, poate sta mai la răcoare, la aproximativ 20 °C. Plantele de rugăciune nu tolerează deloc frigul, așa că e important să nu stea în încăperi cu temperaturi sub 18 °C.

O umiditate ridicată de aproximativ 60% este ideală pentru Maranta leuconeura. Plasarea plantei pe o farfurie cu argilă expandată și apă este o idee bună. Argila expandată împiedică rădăcinile să stea în apă, în timp ce apa din farfurie se evaporă și crește umiditatea din jurul plantei.

Îngrijirea plantelor de rugăciune

Maranta leuconeura nu este una dintre cele mai ușor de îngrijit plante de apartament, dar cu puțină delicatețe te poți bucura de această plantă tropicală mult timp.

Citește continuarea aici

Cum să ai grijă corect de orhidee. De ce au nevoie de fapt aceste flori superbe 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here