Marcel Boloș a declarat că, în prezent, există semnale de îngrijorare, mai ales în Europa, în ceea ce privește încetinirea creșterii economice. Motiv pentru care ministrul Finanțelor îndeamnă la prudență, deși se declară convins că nu trăim începutul unei crize. 

”Există acest semnal de îngrijorare în ceea ce priveşte încetinirea creşterii economice, de aceea trebuie luate măsuri din timp ca să susţinem dezvoltarea economică şi să alocăm aceste fonduri care ţin de sprjinul mediului de afaceri pentru un timp care să fie predictibil”, a declarat, vineri seară, la un post TV, Marcel Boloş.

Ministrul apreciază că ”semnalele îngrijorătoare vin din Europa Centrală, zona Germaniei, unde s-au înregistrat scăderi ale producţiei industriale cu 3,6%”.

”E un fenomen pe care-l întâlnim şi în Austria, 1,6%. E un fenomen de contagiune financiară şi între economiile țarilor care au schimburi economice relevante. De aceea trebuie să fim prudenţi”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Întrebat dacă ne pregătim de o criză economică, Boloş a declarat: ”Nu, n-aş putea spune acest lucru, dar prudența ne îndeamnă să fim chibzuiți în cheltuirea banilor publici. Nu avem semnale de acest fel şi nu se pune problema în acest mod”.

Creşterea economică a României, pe care se fundamentează rectificarea bugetară, a fost revizuită în scădere la 2,8%, de la 3,4% în prognoza anterioară.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here