Pe 21 septembrie 2024, în jurul orei 10:40, un apel la numărul de urgență 112 a alertat autoritățile despre un conflict violent între mai multe persoane în orașul Pantelimon, județul Ilfov. În doar trei minute, echipajele de poliție au ajuns la fața locului pentru a interveni și a restabili ordinea publică. Ce au transmis polițiștii în cazul scandalului de la Pantelimon

Conform primelor investigații, incidentul a izbucnit din cauza tensiunilor între două familii, pe fondul unei relații amoroase între un bărbat și o femeie. În total, 19 persoane au fost identificate ca fiind implicate în conflict. Dintre acestea, 12 au fost duse la secția de poliție pentru audieri și se află în continuare sub custodia autorităților. Alte patru persoane au fost transportate la spital, fiind sub supravegherea poliției, iar alți trei participanți urmează să fie audiați.

Autoritățile au acționat sub coordonarea unui procuror, iar până în prezent, șase persoane au fost reținute. Pentru a asigura ordinea în oraș și a preveni escaladarea conflictului, poliția și jandarmeria au intensificat prezența forțelor de ordine, organizând filtre la intrările și ieșirile din Pantelimon, precum și în sectoarele 2 și 3 din București.

În total, aproximativ 400 de polițiști și jandarmi au fost implicați în acțiunile desfășurate în Ilfov și București. Au fost mobilizate echipe din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Ilfov și Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, alături de jandarmi din Brigada Specială de Intervenție „Vlad Țepeș”.

În timpul acțiunilor, polițiștii au oprit un autoturism în care se aflau șase persoane, iar în urma controlului, au fost găsite obiecte interzise. Persoanele au fost sancționate în conformitate cu legea.

Ordinea publică a fost restabilită rapid, iar participanții la conflict au fost identificați și izolați. Poliția continuă să monitorizeze situația pentru a preveni orice alte incidente și a asigura siguranța cetățenilor.

Polițiștii din București efectuează verificări la firma responsabilă cu paza la Spitalul Pantelimon, care ar fi trebuit să intervină inițial în incident. Vor fi luate măsuri legale și față de această companie.

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here