Avertisment sumbru din partea medicilor. Un nou studiu arată că adulții cu vârste de peste 40 de ani prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancer.  

Factori precum stilul de viață, dieta și obiceiurile de zi cu zi contribuie semnificativ la acest risc. Experții recomandă monitorizarea atentă a sănătății și efectuarea de controale regulate pentru depistarea timpurie a bolii. 

Risc mai mare de cancer pentru adulți

35 de milioane de oameni vor avea cancer până în 2050. Este anunțul sumbru al specialiștilor. Cel mai mare risc îl prezintă peroanele cu vârsta cuprinsă între 40 – 46 de ani.

Cercetătorii americani au identificat nouă tipuri de cancer diferite care afectează peroanele de peste 40 de ani: cancerul pulmonar și cancerul de prostată, precum și cancerele de obicei mai rare, cum ar fi cel ovarian și cancerul de stomac. Riscul este unul uriaș.

Cercetătorii au câteva sfaturi pentru a preveni apariția cancerului: evitarea creșterii în greutate, exerciții fizice, îmbunătățirea sănătății intestinale, inclusiv evitarea consumului de tutun și alcool. 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here