În acest weekend, polițiștii Brigăzii Rutiere din București au desfășurat o amplă acțiune de control vizând taximetriștii și șoferii de ridesharing. Zeci de conducători auto care oferă servicii de transport public de persoane au fost sancționați, atât cei care lucrează în regim de taxi, cât și cei care folosesc platforme digitale pentru transport alternativ. Amenzi pentru șoferii de taxi, Uber și Bolt

În urma verificărilor, au fost aplicate 118 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 56.000 de lei. Dintre acestea, 48 au fost legate de nereguli privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere. De asemenea, polițiștii au aplicat 52 de sancțiuni pentru diverse încălcări ale legislației rutiere, 38 dintre ele fiind destinate taximetriștilor, iar 14 șoferilor de ridesharing.

Un alt aspect al controalelor a vizat activitățile de transport alternativ, în urma cărora au fost aplicate 14 sancțiuni. În plus, poliția a reținut 25 de certificate de înmatriculare – 19 din domeniul taxiurilor și 6 pentru transport alternativ – și a ridicat 4 seturi de plăcuțe de înmatriculare, dintre care 3 au aparținut taximetriștilor și unul unui șofer de ridesharing.

Printre cele mai grave nereguli descoperite de autorități s-a numărat utilizarea ilegală a autovehiculelor pentru transportul de persoane. În 4 cazuri, s-a decis suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor, 3 dintre acestea fiind taxiuri fără autorizație, iar unul transport alternativ fără copie conformă valabilă.

Această acțiune face parte dintr-un efort continuu al Brigăzii Rutiere pentru a asigura respectarea legii și siguranța cetățenilor care utilizează servicii de transport public.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here