La finalul anului, românii ar putea avea parte de două minivacanțe, una dintre ele extinzându-se chiar pe durata a șapte zile. Pe lângă sărbătorile tradiționale de Crăciun, Revelion și celelalte zile libere legale, Guvernul ar putea decide acordarea unor zile suplimentare pentru a face legătura între sărbători și weekenduri, prelungind astfel perioada de odihnă. Prima minivacanță: Crăciunul și o posibilă zi liberă suplimentară 

Prima minivacanță de la sfârșitul anului ar putea cuprinde cinci zile. Crăciunul din 2025 cade într-o zi de miercuri, iar 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, este deja stabilită ca zi liberă. Dacă Guvernul va decide să acorde și ziua de vineri, 27 decembrie, ca zi liberă, românii vor avea parte de o pauză prelungită care se va întinde pe cinci zile, de miercuri până duminică.

A doua minivacanță: Revelionul și șapte zile libere 

Cea mai mare pauză ar putea veni în perioada Anului Nou. Zilele de 1 și 2 ianuarie, miercuri și joi, sunt deja libere prin lege, iar dacă ziua de 3 ianuarie, o vineri, va fi declarată liberă, se va crea o punte cu weekendul. Minivacanța se va prelungi și mai mult datorită zilelor de 6 și 7 ianuarie, sărbătorile legale de Bobotează și Sfântul Ioan Botezătorul, care cad în zilele de luni și marți. Astfel, românii ar putea beneficia de o săptămână întreagă de relaxare.

Zile libere în 2025

 Conform calendarului oficial, în 2025 sunt programate 17 zile libere legale, dintre care 13 vor fi în timpul săptămânii, iar patru vor cădea în weekend. Iată lista completă a zilelor libere:

1 ianuarie (miercuri) – Anul Nou2 ianuarie (joi) – A doua zi de Anul Nou6 ianuarie (luni) – Bobotează7 ianuarie (marți) – Sfântul Ioan Botezătorul24 ianuarie (vineri) – Ziua Unirii Principatelor Române18 aprilie (vineri) – Vinerea Mare a Paștelui20 aprilie (duminică) – Paștele21 aprilie (luni) – A doua zi de Paște1 mai (joi) – Ziua Muncii1 iunie (duminică) – Ziua Copilului8 iunie (duminică) – Rusalii9 iunie (luni) – A doua zi de Rusalii15 august (vineri) – Adormirea Maicii Domnului30 noiembrie (duminică) – Sfântul Andrei1 decembrie (luni) – Ziua Națională a României25 decembrie (joi) – Prima zi de Crăciun26 decembrie (vineri) – A doua zi de Crăciun

Astfel, românii ar putea avea la sfârșitul anului două ocazii de a se bucura de minivacanțe, una de cinci zile în perioada Crăciunului și una de șapte zile de Anul Nou. Decizia finală depinde însă de aprobarea Guvernului privind zilele suplimentare libere.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here