Cinci tineri cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, angajați să joace un rol inedit la o nuntă, au fost sancționați contravențional de polițiștii din Buzău. 

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce aceștia se deplasau cu o mașină pe un drum public, având asupra lor replici de arme. 

Polițiștii au intervenit de îndată, constatând că bărbații nu purtau centurile de siguranță și erau ieșiți în afara habitaclului autoturismului, ceea ce a atras atenția echipajului de ordine publică.

Tinerii erau angajați ai unei firme de divertisment care se ocupă cu organizarea unor activități recreative și distractive. Aceștia au fost contractați de o tânără de 22 de ani, din Brăila, pentru a realiza un scenariu neobișnuit, specific tradiției românești de la nuntă, cunoscut sub numele de „furatul miresei”.

Ultima fiță în materie de nunți. Tort adus cu drona, pe fundalul unui joc de artificii. Cât costă distracția?

Cei patru au intrat în sala de evenimente și au „furat” mireasa, în timp ce țineau în mâini replici ale unor arme, menite să facă scena mai spectaculoasă. 

După ce au luat-o pe mireasă, s-au urcat într-o mașină, în care au continuat să se comporte neglijent, fiind ieșiți pe jumătate din vehicul și fără să poarte centurile de siguranță.

„Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că tinerii reprezintă o societate comercială ce are ca domeniu de activitate alte activități recreative şi distractive. Bărbații au precizat că au fost contractați de către o tânără de 22 de ani, din Brăila, să o preia de la un local dintr-o comună a județului Buzău, unde avea loc petrecerea pentru marcarea oficierii căsătoriei acesteia. Momentul ar fi făcut parte din desfășurarea unor elemente de tradiție, în contextul evenimentului”, a declarat IPJ Buzău, într-un comunicat de presă.

Polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale celor cinci tineri pentru încălcarea normelor rutiere și pentru comportamentul periculos în trafic. De asemenea, aceștia au subliniat că, deși tradiția furtului miresei este o practică comună în cadrul nunților românești, aceasta trebuie desfășurată în condiții care să nu pună în pericol siguranța participanților sau a celorlalți cetățeni. 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here