Să te trezești brusc în miez de noapte nu este o experiență plăcută, dar există o serie de lucruri pe care nu trebuie să le faci, dacă nu vrei să-ți înrăutățești situația. Un expert în somn a dezvăluit exact ce nu ar trebui să faci niciodată dacă te trezești vreodată noaptea. 

Poate părea paradoxal, dar ceea ce nu trebuie să faci este să te concentrezi pe faptul că trebuie să adormi la loc.

„Gândindu-vă la faptul că nu dormiți vă poate pune mintea în acțiune și vă poate face mai anxios. Mult mai eficient este să acceptați situația și să găsiți o focalizare alternativă”, a spus dr. Fiona Barwick, expert în somn pentru Self.

Este ideal să te ridici din pat și să te îndepărtezi, eventual să găsești o altă activitate până când te simți din nou somnolent. „Este important să nu stai în pat”, a explicat un alt expertul în somn. „În acest fel, creierul și corpul tău îți vor asocia patul cu starea de veghe în loc de somn. Poate fi dificil să lași un pat cald și confortabil după ce te trezești în miezul nopții. Dar gândiți-vă la acest pas ca la o investiție într-un somn mai bun – dacă nu în seara asta, atunci mâine seară și în viitor.”

Dacă însă ocupația aleasă pentru a uita că nu puteți dormi este să răsfoiți prin telefon, ați ales din nou GREȘIT.

Este important să rezistați nevoii de a vă ridica telefonul în această perioadă. Lumina albastră de pe ecran vă va păcăli creierul să creadă că este ziua, dăunându-vă astfel și mai mult ceasul corporal.

 

 

 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here