Un comisar al Gărzii Naționale de Mediu din județul Prahova este cercetat de DNA Ploiești pentru luare de mită. Conform procurorilor, Aristide-Valentin Turcea este acuzat că a primit suma de 5.000 de lei pentru a nu sancționa o firmă implicată în depozitarea necorespunzătoare a materialelor reciclabile. În urma acestui incident, comisarul a fost plasat sub control judiciar. Detalii despre incident

Potrivit unui comunicat emis marți de Direcția Națională Anticorupție (DNA), Aristide-Valentin Turcea, comisar al Gărzii Naționale de Mediu, s-ar fi întâlnit la data de 31 ianuarie 2024, în Ploiești, cu administratorul firmei respective și ar fi primit cei 5.000 de lei. Suma ar fi fost dată pentru a evita aplicarea unei sancțiuni cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei, care ar fi fost impusă pentru nereguli constatate la punctul de lucru al firmei din localitatea Blejoi, Prahova.

Conform anchetatorilor, în perioada 29-30 ianuarie 2024, în timpul unui control la sediul firmei din Blejoi, Turcea ar fi constatat o serie de nereguli privind depozitarea materialelor reciclabile. În schimbul neaplicării sancțiunii legale, acesta ar fi cerut suma de 5.000 de lei. Administratorul firmei, inculpatul P.V., este și el cercetat în stare de libertate pentru dare de mită.

„În data de 31 ianuarie 2024, în jurul orelor 18,00, inculpatul Turcea Aristide-Valentin, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de comisar al Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Judeţean Prahova, s-ar fi întâlnit cu inculpatul P.I., pe raza municipiului Ploieşti şi ar fi primit în mod direct de la acesta suma de 5.000 lei, cu scopul de a nu sancţiona contravenţional societatea comercială a acestuia, cu privire la depozitarea necorespunzătoare a materialelor reciclabile colectate. În perioada 29 – 30 ianuarie 2024, inculpatul Turcea Aristide-Valentin, cu ocazia controlului efectuat la punctul de lucru din comuna Blejoi judeţul Prahova al societăţii comerciale respective, ar fi constatat săvârşirea contravenţiei menţionate, ocazie cu care ar fi pretins inculpatului P.V. suma de 5.000 lei cu scopul de a nu-i aplica acesteia o sancţiune contravenţională cuprinsă între 50.000 lei şi 100.000 lei”, arată sursa citată de Agerpres.

Condiții impuse sub control judiciar

Aristide-Valentin Turcea este acum plasat sub control judiciar și trebuie să respecte mai multe obligații. Printre acestea, nu are voie să părăsească țara, să comunice cu persoanele implicate în caz și nici să își exercite funcția de comisar în cadrul Gărzii de Mediu Prahova. De asemenea, îi este interzis să dețină sau să folosească arme pe durata anchetei.

Aceste măsuri au fost luate pentru a asigura desfășurarea corectă a investigațiilor și pentru a preveni eventuale influențe asupra probelor sau martorilor. Ancheta DNA continuă pentru a stabili toate detaliile legate de acest caz de corupție.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here