Cum se îngrijesc mușcatele toamna. Ce trebuie să faci cu ele pentru a le păstra vii toată iarna și a te bucura d eplante și în primavara ce urmează. De ce trebuie tăiate mușcatele toamna

Taierea muscatelor este necesara toamna sau atunci cand sezonul rece a sosit. Aceasta taiere este benefica pentru muscate, mai ales daca pe perioada iernii le muti intr-un loc racoros si reduci cantitatea de apa pe care le-o administrezi.

Plantele trebuie taiate atunci cand temperatura de pe timpul noptii scade sub valoarea de 8 grade Celsius. Nu trebuie sa astepti primul inghet, asa ca taie plantele din timp.

Ca si regula de baza, va trebui sa tai muscatele pana ce ramurile vor avea o lungime de 10-12 centimetri. Daca lastarii sunt batrani, atunci acestia se pot taia de la baza pentru a se regenera atunci cand vine sezonul cald.

Secretul pregătirii mușcatelor pentru sezonul rece. Cum să le păstrezi frumusețea și prospețimea în timpul frigului

Ideal este ca tulpina care a ramas sa aiba 3-4 noduri, adica acele puncte de prindere al frunzelor de tulpina. Astfel, cand vine primavara, tulpinile se vor dezvolta mult mai rapid.

Expertii recomanda si aplicarea unui tratament cu un fungicid pentru a preveni aparitia mucegaiului, dar in acelasi timp si a altor boli provocate de microorganisme.

Pe perioada iernii, muscatele se uda foarte putin, o data la 1-2 saptamani. Totusi, nu trebuie sa le pui prea multa apa, deoarece plantele sunt in perioada de repaus vegetativ.

 

Sursa Cumsa.ro

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here