Cel mai sângeros atac al Israelului în Liban din ultimii 20 de ani! În urma atacului devastator, peste 600 de oameni, din care 150 sunt femei și copii, au murit și cel puțin 1800 de cetățeni au fost răniți. Cartiere întregi din sudul Libanului au fost distruse de ploaia de rachete. De asemenea, din cauza anulării zborurilor, cel puțin 1500 de români sunt prinși în Liban.  

Operațiunea denumită “Midnight Arrows” se desfășoară deja de peste 48 de ore. În cadrul acesteia, Libanul a fost bombardat zi și noapte de avioanele de luptă din Israel.

Casele au fost pur si simplu rase de pe fața pământului, iar drumurile sunt inexistente. Peste 2000 de ținte Hezbollah au fost lovite cu rachete de armata israeliană.

Drumurile din sudul Libanului au fost blocate continuu de la începutul operațiunii. Călătoriile care durau de obicei o oră au durat acum 12 sau mai mult.

Premierul israelian le-a transmis libanezilor că războiul nu e cu ei, ci cu gruparea teroristă Hezbollah şi le-a cerut civililor să plece din zonele unde s-ar putea ascunde luptărotii islamişti.

„Războiul Israelului nu este cu voi. Este cu Hezbollah. Pentru prea mult timp, Hezbollah v-a folosit ca scuturi umane. Vă îndemn să luați în serios acest avertisment. Nu lăsați Hezbollah să vă pună în pericol viețile voastre și ale celor dragi”.

Iranul a transmis că Israelul vrea un război regional. Mai multe țări au declarat că regiunea va fi aruncată în haos și au condamnat încălcarea suveranității statului libanez.

În plus, Ministerul de Externe le cere românilor să evite orice călătorie în Liban, iar cei care se află pe teritoriul țării să plece cât mai repede. 

Hezbollah și teoria conspirației: Israelul atacă prin pliante cu un cod de bare periculos. Ce se întâmplă cu cei care îl scanează 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here