Studiile recente privind impactul consumului de ouă asupra sănătății au generat numeroase dezbateri, în special în legătură cu nivelul colesterolului din sânge. Într-o încercare de a explora această relație, un internaut a decis să facă un experiment în care a consumat un număr semnificativ de ouă, având ca scop observarea modificărilor aduse organismului său. Astfel, în decursul unei lunii, el a mâncat 720 de ouă, concret un ou în fiecare oră. 

Ouăle au fost demonizate de zeci de ani, deoarece gălbenușurile lor sunt bogate în colesterol, substanța grasă care se acumulează și dăunează vaselor de sânge care alimentează inima. Cu toate acestea, un experiment inedit vine să demonteze acest mit.

„Într-o provocare de o lună, am devorat 720 de ouă – da, în medie un ou pe oră, însumând peste 133.000 mg de colesterol alimentar. Dincolo de jocurile de cuvinte care citează ouă, urmăriți videoclipul pentru a descoperi rezultatele uluitoare”, scrie studentul în descrierea videoclipului. 

Rezultatele obținute de Nick Norwitz, doctorand  la Universitatea Harvard, au fost uimitoare și vin să contrazică multe studii care blamează consumul mare de ouă:

„Chiar dacă aportul meu de colesterol din dietă a crescut de cinci ori, colesterolul meu LDL a scăzut de fapt”.

Putem să ne luăm amenzi în parcările de la supermarket? Ce prevede legea

Dezvăluind planul de dietă online, el a arătat și o imagine a celor peste 40 de cutii de ouă din carton pe care le-a adunat în timpul experimentului.

Astfel, după o lună în care a mâncat echivalentul a 24 de ouă pe zi, nivelul său de lipoproteine cu densitate scăzută (LDL), sau colesterolul „rău”, a scăzut cu 18 %. 

Dr. Norwitz are un doctorat în metabolismul creierului uman de la Universitatea din Oxford și își finalizează doctoratul în medicină la Universitatea Harvard.

În videoclipul de pe YouTube, acesta a declarat că a încercat să demonstreze că „un consum mare de ouă nu determină creșterea nivelului de colesterol”. „Am emis ipoteza că mâncând 720 de ouă într-o lună, ceea ce înseamnă 133.200 mg de colesterol, nu mi-ar crește colesterolul rău (LDL). Și, într-adevăr, nu a făcut-o, nici măcar un pic”, a spus Dr. Norwitz.

După primele două săptămâni ale experimentului său, Dr. Norwitz a hotărât să înceapă consumul a 60 de grame de carbohidrați zilnic.

El a explicat mecanismul prin care nivelurile de colesterol din corpul său au scăzut, în ciuda consumului ridicat de ouă. A menționat că acest lucru se datorează în principal faptului că „a consumat și carbohidrați, pe care organismul său îi utiliza pentru a obține energie”. Pentru a atinge această țintă de 60 de grame, ar trebui să consume, de exemplu, două banane sau o cantitate similară de afine în fiecare zi.

Cum a fentat un profesor sistemul de învățământ: N-a venit de trei ani la muncă, dar a încasat 100.000 euro

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here