O gafă uriașă în sistemul penitenciar din Marea Britanie ar fi dus la eliberarea, din greșeală, a aproape 40 de deținuți, au dezvăluit surse pentru presa insulară. Guvernul de la Londra face eforturi susținute de a reduce supraaglomerarea, prin eliberarea unor deținuți care sunt la limita îndeplinirii condițiilor necesare. 

O sursă din cadrul Ministerului Justiției a declarat că 37 de persoane au fost eliberate din greșeală la 10 septembrie, deoarece infracțiunile lor au fost înregistrate greșit în temeiul legislației abrogate, notează Sky News.

Acest lucru a însemnat că aceste cazuri nu au fost marcate pentru scutiri, care au fost concepute pentru a preveni eliberarea celor vinovați de anumite tipuri de infracțiuni.

Din fericire, doar cinci deținuți au ajuns în libertate, restul fiind readuși în arest.

Unul dintre cei eliberați din greșeală ar fi recidivat, fiind acuzat de „atingerea intenționată” a unei femei. Acesta a fost retrimis la închisoare.

Gafă în discursul premierului britanic: „Fac apel la eliberarea cârnaților și la încetarea imediată a focului” – VIDEO 

Aproximativ 1 700 de prizonieri au fost eliberați din închisorile din Anglia și Țara Galilor la 10 septembrie, în încercarea de a reduce supraaglomerarea – alte mii urmând să fie eliberați în octombrie.

Acest lucru se adaugă celor aproximativ 1 000 de deținuți care sunt de obicei eliberați în fiecare săptămână.

  

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here