Cum să prepari acasă renumita CIOCOLATĂ DUBAI. Ai nevoie de doar 4 ingrediente pentru a obține desertul după care e topită toată lumea și care face vâlvă pe rețelele de socializare.  Ciocolata Dubai, rețetă

Această ciocolată care face furori în întreaga lume se prepară, de fapt,  foarte simplu. Orice o poate face acasă. Ai nevoie de doar patru ingrediente. Kataiful, acele fidele fine, care este ingredientul special al acestei rețete, poate fi procurat din magazinele cu specific turcesc și arăbesc, dar și din hipermarketuri. Restul ingredientelor le puteți găsi la orice magazin alimentar.

Ingrediente:

200 grame de ciocolată (menaj)45-50 grame de Kataif (fidea foarte subțire)4-5 linguri de pastă de fisticun cub de unt (20 grame)Cremă de fistic făcută în casă. Rețetă simplă și ușoară care te va cuceri

Mod de preparare:

Kataiful se rumenește în untul topit timp de 3-4 minute. După ce și-a schimbat culoarea, acesta poate fi luat de pe foc. Între timp, ciocolata se pune la topit la abur sau în cuptorul cu microunde.

Dupa asta, pune aluatul maruntit intr-un castron. Peste acesta va trebui sa adaugi crema de fistic, apoi se poate amesteca foarte usor cu aluatul de kataif. Poți să adaugi si un praf de sare, iar apoi sa amesteci foarte bine pana la omogenizare.

Adauga ciocolata neagra intr-o cratita, iar apoi pune-o la foc mic pana ce începe sa se topească. Adaugă si untul, iar apoi amesteca pana ce compozitia devine omogenă.

Urmează asamblarea într-un recipient special pentru ciocolată, dacă vrei să aibă formă specifică. Ideal este ca această formă să fie din silicon. Începe prin a presăra fisticul mărunțit, apoi prin a turna putina ciocolată, dupa care las-o sa se racească. Peste aceasta pune un strat de ciocolata cu lapte amestecata cu ciocolata neagra.

Lasa totul sa se raceasca, iar apoi adauga crema de fistic amestecata cu aluatul de kataif. La final, toarna restul de ciocolata. Dupa ce s-a racit un pic, desertul va merge la congelator timp de cateva minute. 

Vei obține cea mai bună și rânnită ciocolată.

Cum să prepari savarine cu pesmet. O rețetă veche, rapidă și extrem de apreciată 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here