Pe data de 26 septembrie 2024, la ora 18:05, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași a fost sesizat de către sediul central al Băncii Comerciale Române (BCR) din București cu privire la o tentativă de jaf care a avut loc în sucursala băncii din cartierul Alexandru cel Bun, Iași. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 17:20, când o persoană deghizată a intrat în sediul sucursalei, având asupra sa un obiect ce părea a fi un pistol. 

Potrivit poliției, individul a amenințat trei angajați ai băncii care se aflau în acel moment în interior și le-a cerut să-i dea bani. Cu toate acestea, atacatorul nu a reușit să găsească nicio sumă de bani, a renunțat la planul său și a părăsit rapid incinta băncii.

„În seara de 26.09.2024, in jurul orei 18.05, polițiștii din Iași au fost sesizați prin apel 112 de către sediul central al unei unități bancare, despre faptul că, la ora 17:20, într-o sucursală din municipiul Iași, ar fi intrat o persoană necunoscută, deghizată, având asupra sa un obiect ce părea pistol, cu care a amenințat angajații care se aflau în sediu și le-a cerut bani.

Persoana nu a sustras nicio sumă de bani și nu a fost rănită nicio persoană. 

La scurt timp, aceasta a părăsit sediul băncii.

În cauză, s-a constituit o echipa operativă complexă, formată din polițiști din cadrul Serviciului  de Investigații Criminale și Poliției Municipiului Iași, care efectuează cercetări, în vederea identificării persoanei și pentru stabilirea situației de fapt.”, se arată în comunicatul transmis de oamenii legii.

            Imagini de pe camerele de supraveghere cu presupusul atacator / Sursa foto – autor Iași

Reacția întârziată a băncii

Un aspect surprinzător în acest incident este faptul că butonul de panică al sucursalei nu a fost activat, iar angajații băncii nu au alertat serviciul de urgență 112. În loc să contacteze imediat autoritățile locale, aceștia au informat doar sediul central al BCR din București, care, la rândul său, a sesizat IPJ Iași după aproape o oră de la producerea evenimentului.

După primirea sesizării, autoritățile au constituit un grup operativ, format din reprezentanți ai Serviciului de Investigații Criminale (SIC) și Poliția Municipiului Iași, pentru a demara cercetările. Ancheta se află în desfășurare, iar polițiștii lucrează pentru identificarea și prinderea suspectului. De asemenea, urmează să fie analizate înregistrările video din interiorul sucursalei și alte probe relevante pentru a face lumină în acest caz.

Reprezentanții băncii nu au oferit încă o explicație oficială pentru reacția întârziată a personalului sucursalei și lipsa apelului la 112 în timpul incidentului.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here