Purtătorul de cuvânt la PNL, Ionuţ Stroe, a anunțat că proiectul de lege care îi permitea președintelui Klaus Iohannis să candideze ca independent la alegerile parlamentare a fost retras chiar de inițiatori. Stoe a punctat că, din acest motiv, subiectul este închis pentru liberali. 

„Este foarte bine că s-a lămurit această situaţie. Subiectul pentru noi este unul închis, în mod evident. S-a speculat foarte mult din punct de vedere politic pe acest subiect. Din punctul nostru de vedere, iată, declaraţiile preşedintelui lămuresc în totalitate situaţia”, a afirmat Stroe, la sediul PNL..

Coaliția, în fața destrămării. Nicolae Ciucă: „Înțelegeri politice între mine și Marcel Ciolacu NU MAI EXISTĂ”

„De altfel, parlamentarii iniţiatori chiar au depus în această dimineaţă o cerere de retragere a amendamentului de pe agenda Parlamentului. Am retras acest amendament tocmai pentru a nu se mai specula politic. (…) Eu cred că agenda în momentul de faţă este cât se poate de lămurită. Prea multe de adăugat n-aş mai avea”, a menţionat Ionuţ Stroe.

Relații „normale” între Klaus Iohannis și PNL

Întrebat ce relaţie are PNL cu Klaus Iohannis în acest moment, purtătorul de cuvânt a răspuns că relaţiile sunt „corecte” şi „normale”.

„Niciodată nu am ascuns parteneriatul pe care l-am avut cu preşedinte Klaus Iohannis. Nu numai în decursul exercitării mandatelor de preşedinte, dar şi înainte, pentru că preşedintele Klaus Iohannis a fost ales din partea Partidului Naţional Liberal. În mod evident, şi acum relaţia este una corectă şi normală”, a explicat Stroe, precizând că nu poate comenta speculații legate de o distanţare a PNL de Iohannis.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here