Uraganul Helene a provocat vineri inundaţii devastatoare  în zone întinse din sud-estul Statelor Unite și cel puţin 43 de persoane au fost ucise de o furtună care a inundat cartiere, a provocat alunecări de teren, a ameninţat baraje şi a lăsat peste 3,5 milioane de case şi întreprinderi fără curent electric. 

Îainte de a se deplasa spre nord prin Georgia, Tennessee şi Carolina, Helene a lovit joi seară regiunea Big Bend din Florida ca un puternic uragan de categoria 4, cu vânturi de 225 km/h. A lăsat în urmă un peisaj haotic de bărci răsturnate în porturi, copaci doborâţi, maşini scufundate şi străzi inundate, potrivit news.ro.

La începutul după-amiezii de vineri, furtuna a fost retrogradată, cu toate acestea, ploile abundente provocate de Helene produceau în continuare inundaţii catastrofale în multe zone, poliţia şi pompierii efectuând mii de salvări din apă în toate statele afectate.

Peste 50 de persoane au fost salvate de pe acoperişul unui spital din comitatul Unicoi, Tennessee, la aproximativ 200 km nord-est de Knoxville, au declarat oficialii statului, după ce apele au inundat comunitatea rurală.

Un bărbat şi câinele său au fost salvați din mijlocul valurilor, după ce barca cu pânze pe care se aflau a început să ia apă, la aproximativ 25 de mile de insula Sanibel, Florida.

 

Intervenţia a fost înregistrată, imaginile fiind distribuite de Paza de Coastă a Statelor Unite.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here