Un bărbat în vârstă de 65 de ani a murit după ce a fost mușcat de un liliac. Incidentul a avut loc în luna iulie, dar abia acum medicii au confirmat că s-a infectat cu rabie. Acest tip de deces este rar întâlnit în Statele Unite, mai puțin de 10 oameni mor anual din cauza acestei boli, conform Centrului American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. 

Bărbatul a intrat în contact cu liliacul bolnav, ceea ce a dus la această infecție fatală. Deși mușcătura de liliac este adesea nedetectabilă și nu lasă urme vizibile, autoritățile de sănătate publică au demarat o investigație pentru a verifica dacă alte persoane au fost afectate. De asemenea, au subliniat că nu există un risc semnificativ pentru populația generală.

Rabia este o boală virală gravă, provocată de un virus din genul Lyssavirus, care afectează sistemul nervos central. Transmiterea se face în principal prin mușcătura unui animal infectat. Simptomele pot apărea după o perioadă de incubație ce variază de la câteva zile la câteva luni, iar dacă nu se intervine rapid, boala poate progresa rapid către comă și deces.

Cu ce se hrănesc, de fapt, liliecii. Chiar sug sânge sau e doar o legendă?

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here