Război în Ucraina, ziua 949: Amenințările nucleare ale Moscovei strânesc îngrijorare, mai ales după ce șeful diplomației ruse a avertizat țările europene să nu caute confruntarea cu Moscova, afirmând că aceasta ar fi o „aventură sinucigașă”. 

Luând cuvântul în locul președintelui rus Vladimir Putin care, la fel ca în anii trecuți, nu a participat la evenimentul de referință al ONU – Adunarea Generală de la New York, Lavrov a avertizat, de asemenea, împotriva „atragerii (Ucrainei) în NATO”.

„(Occidentul) speră să învingă Rusia folosind regimul neo-nazist ilegitim de la Kiev, dar pregătește deja Europa pentru a o arunca în această aventură sinucigașă”, a declarat Lavrov, în cadrul reuniunii anuale a Adunării Generale a ONU.

„Nu am de gând să vorbesc aici despre lipsa de sens și pericolul ideii de a încerca să lupți pentru victorie împotriva unei puteri nucleare”, a adăugat șeful diplomației ruse.

Lavrov a mai susținut că „încălcările grosolane” ale drepturilor rușilor și ale celor care „simt că fac parte din cultura rusă (…) aduc cu ele amenințări la adresa securității Rusiei și a întregii Europe, care provin de la regimul de la Kiev și de la cei care îl târăsc în NATO”.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here