Potrivit prof. dr. Vlad Ciurea, astenia de toamnă nu este periculoasă și nu reprezintă un risc în sine, însă poate fi un semnal de alarmă pentru o serie de afecțiuni afective care se manifestă mult mai puternic sau sunt provocate în acest cadru. 

”Trebuie să ne intrăm în ritm, mai ales că acum temperatura ne ajută. Avem toate condițiile să ne punem în valoare puterea, puterea minții, puterea corpului și activitatea este obligatorie. 

Trebuie să fim un exemplu și pentru copiii noștri, pentru părinții noștri, să ducem casa înainte și societatea înainte. În primul rând, noi trebuie să trăim într-un mediu cât mai curat, deci să urmărim ca în jurul nostru să fie cât mai mult oxigen. 

Medicul Vlad Ciurea dezvăluie motivul pentru care unii oameni fac cancer și alții nu

Odată cu intrarea în toamnă, trebuie să facem tot ce este posibil ca în weekend-uri, când avem timp liber, să mergem spre zona subcarpatică, pe zona de mânăstiri, și spre zona de acele superbe cultivări pe care le avem. Adică să intrăm în grădinile românești care sunt pline de fructele de toamnă. Și când am spus fructe, ne gândim superbele pere, prune, merele, gutuile și celebrii struguri ai noștri. Știți că strugurele negru are resveratrol care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă, este formidabil”, spune renumitul neurochirurg. 

”Toate legumele și fructele de toamnă ne dau viață. Am venit după o vară călduroasă, plină de caniculă, plină de închiderea vaselor, de ischemie. Acum trebuie să luăm apă curată, să luăm oxigen din pădurile care au mai rămas, să luăm lucruri cât mai proaspete. Toate acestea ne duc la o stare benefică. Este o plăcere, mai ales dacă prindem o toamnă să nu fie dură, să fie treptată, frumoasă. 

Și anotimpul de toamnă trebuie privit ca o plăcere, ca o relaxare și psihică și fizică. Și noi nu trebuie să cedăm activitatea, trebuie să ne gândim că tocmai suntem în plină activitate”, mai spune Ciurea. 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here