Parizerul, unul dintre cele mai consumate alimente de la noi din țară, conține mai mult E-uri și zaharuri decât carne. Deși se află printre mezelurile preferate de români pentru prețul mic pe care îl are, alimentul poate fi o adevărată bombă pentru sănătatea noastră.
Din carne de pasăre sau de porc, parizerul este unul dintre cele mai consumate produse la noi în țară. Dar oare este și sănătos?! Mai multe studii au elucidat misterul acestei întrebări. Studiile ne arată faptul că parizerul clasic ar conține un număr foarte mare de E-uri și de aditivi, dar și de substanțe cancerigene.
Așadar, clasicul parizer, pe care îl consumă foarte mulți români, ar putea să ne cauzeze grave probleme de sănătate. Totuși, asta nu este tot. Pe lângă aceste substanțe extrem de nocive pentru viața noastră, specialiștii au mai ajuns la un rezultat și aici ne legăm de marcajul de pe etichetă.
Eticheta acestui parizer, de exemplu, indică faptul că ar avea un conținut de carne de 70%. În urma studiului, specialiștii au ajuns la concluzia că acest procent nu ar fi real și că, de fapt, procentul adevărat al acestui produs ar fi la jumătate. Așadar, 35% de carne.
Specialiștii trag un semnal de alarmă și îndeamnă pe consumatori să evite pe cât posibil parizerul.