Cea mai bună rețetă de Salată de Boeuf. Ingredientul care o face specială și să reziste mai multe zile în frigider, fără să se oxideze. Salata de Boeuf, rețetă cu maioneză gata preparată
Rețeta clasică se prepară din legume fierte și tocate în cubulețe, amestecate cu carne de vită și maioneză. Legumele sunt cele clasice: cartofi, morcovi, țelină, mazăre. Iar la acestea se adaugă și castraveți murați pentru un contrast de gusturi.
Acestea sunt ingredientele de bază, dar se pot folosi și multe alte ingrediente la decorul salatei. Printre acestea se numără gogoșarii murați, măslinele, ouăle fierte și verdeață.
Vom folosi maioneză gata preparată, pe care o găsiți în magazine și care este vegetală, în plus, nu este la fel de ușor perisabilă precum cea pregătită acasă, cu gălbenuș de ouă. Astfel, veți putea păstra salata mai multe zile în frigider fără ca aceast a să se oxideze.
Pentru amestecul de legume cu carne:
750 gr de rasol de vită500 gr de cartofi350 gr de morcovi250 gr de rădăcină de țelină150 gr de mazăre boabe (proaspătăcongelată sau din conservă)250 gr de castraveciori murați în oțetsare și piper după gust.maioneză vegetală gata preparată.Chec cu dovlecei, un aperitiv foarte gustos care se prepară repedeCum prepari salată de boeuf
Fierbe carnea de vită până când începe să se pătrundă și îndepărtează spuma care se formează la suprafață. După ce ai îndepărtat spuma, adaugă morcovii și țelina. Lasă-i să fiarbă împreună cu carne până când se pătrund. Spre final de fierbere adaugă și boabele de mazăre. Apoi scurge supa și lasă carnea și legumele să se răcească. Supa o poți folosi la alte preparate.
După răcire, toacă morcovii și țelina în cuburi, la fel și carnea. Pune-le într-un bol încăpător și adaugă mazărea.
Când și cartofii sunt bine fierți și se pătrund la testul cu furculița, scurge-i și trece-i prin apă rece. Curăță-i și toacă-i în cuburi. Adaugă-i și pe aceștia în bolul cu ingrediente. Toacă și castraveții murați tot în cuburi, dar scurge-i bine de lichid înainte de a-i adăuga în salată.