Un caz șocant a atras atenția opiniei publice internaționale, după ce un bărbat și-a vândut propriul copil pe rețelele de socializare pentru a face rost de bani necesari jocurilor de noroc. Incidentul s-a petrecut în Tangerang, Jakarta de Vest, unde bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a vândut bebelușul de doar 11 luni pentru suma de aproximativ 730 de lire sterline (echivalentul în rupii indoneziene). Soția a descoperit că nu mai are copil când a ajuns acasă

Mama copilului a avut parte de o descoperire devastatoare când s-a întors acasă și a realizat că bebelușul dispăruse. În urma verificărilor și a confruntării cu soțul ei, aceasta a aflat că bărbatul a vândut copilul pentru a scăpa de datorii, însă ulterior a recunoscut că a folosit banii pentru a-și finanța dependența de jocuri de noroc online. Mama a alertat imediat autoritățile, care l-au reținut pe individ.

Zain Dwi Nugroho, șeful poliției metropolitane din Tangerang, a declarat că, sub presiunea anchetatorilor, bărbatul a mărturisit că și-a vândut copilul prin intermediul rețelelor de socializare. Ancheta a dezvăluit că scopul inițial al vânzării era acoperirea datoriilor acumulate, însă banii au fost ulterior utilizați pentru jocuri de noroc online, într-o încercare disperată de a câștiga mai mult.

Trafic de persoane: Cumpărătorii au fost și ei arestați

Cumpărătorii copilului, identificați sub inițialele HK și MO, au fost, de asemenea, reținuți sub acuzația de implicare în trafic de persoane. În Indonezia, traficul de persoane este o infracțiune gravă, pedepsită cu până la 15 ani de închisoare și amenzi substanțiale, de ordinul sutelor de milioane de rupii. Această vânzare, deși revoltătoare, nu este un caz izolat în regiune. Potrivit poliției din Jakarta, au existat mai multe cazuri similare în care copiii au fost vânduți online, la prețuri între 490 și 740 de lire sterline, pentru a fi ulterior transportați în Bali și revânduți pentru sume mult mai mari, de până la 2 195 de lire sterline.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here