Alina, o mamă din Iași, care își crește singură copilul, a găsit o modalitate ingenioasă de a face față greutăților financiare în timpul pelerinajului anual de la Sfânta Parascheva. Profitând de numărul mare de pelerini care participă la eveniment, femeia de 37 de ani a început să adune PET-uri, sticle și doze aruncate de participanți, ducându-le la reciclare pentru a câștiga bani. 

O mamă singură din Iași câștigă bani reciclând PET-urile pelerinilor de la Sfânta Parascheva

Pelerinajul, care are loc în fiecare an la Iași începând cu 8 octombrie, atrage mii de credincioși, iar Alina a văzut în acest eveniment o oportunitate de a-și suplimenta veniturile. Femeia a adunat zilnic peste 300 de recipiente, obținând astfel între 150 și 180 de lei pe zi, datorită garanției de 50 de bani pe fiecare recipient returnat.

„Mă duc la coada pelerinilor și adun sticle și doze care pot fi returnate. Fac asta pentru că am nevoie de bani ca să-mi cresc copilul. Sunt singură și este foarte greu, dar trebuie să pun ceva pe masă”, a declarat Alina pentru Bună Ziua Iași.

Alina își crește băiatul singură

Alina este mama unui băiat de 12 ani și, deși viața nu a fost ușoară pentru ea, face tot posibilul să îi ofere copilului său un trai decent. După ce s-a despărțit de soțul ei în urmă cu câțiva ani, Alina a fost nevoită să se descurce singură, cu un nivel redus de educație și cu locuri de muncă temporare, care nu îi oferă un venit stabil.

„Am făcut doar patru clase și nu găsesc decât joburi temporare, cu bani puțini. Așa că mă descurc cum pot. Reciclez PET-uri tot timpul, nu doar în timpul pelerinajului, ca să pot să-mi întrețin copilul”, a explicat Alina.

Deși situația este dificilă, femeia este optimistă în ceea ce privește viitorul. Ea speră că băiatul său va avea o viață mai bună și va putea să-i ofere un sprijin atunci când va crește.

 „Fiul meu este la școală și vreau să îi ofer tot ce are nevoie. Vreau să aibă parte de educație, să nu ajungă ca mine, cu doar patru clase. Sunt sigură că, atunci când va crește, își va ajuta mama”, a adăugat ea.

Reciclarea a devenit pentru Alina o sursă constantă de venit, fiind una dintre puținele modalități prin care poate face rost de bani pentru a-și întreține familia. Povestea ei este un exemplu de curaj și ingeniozitate, în fața dificultăților vieții.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here