În această dimineață, a început oficial pelerinajul la Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor. Cu această ocazie au fost aduse în țara noastră din Cipru si moaștele Sfântului Lazăr. Credincioșii pot cinsti racla cu moaștele Sfinților Dimitrie cel Nou, Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Împăraților Constantin și Elena și Lazăr timp de 8 zile.  Pelerinajul de Sfântul Dimitrie va dura 8 zile

Încă de la primele ore credincioșii s-au așezat la coadă pentru a ajunge la racla cu moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureștilor. Cel mai mare pelerinaj din Capitală se va desfășura pe dealul Patriarhiei timp de opt zile.

„ – Pentru sănătate, pace, înțelegere, înțelepciune, să ne dea Dumnezeu ce e mai bun și să ne facă mai buni.   – Aveți speranța în Dumnezeu?   – Da, că m-a vindecat de cancer!”, spun credincioșii.

„Pentru sănătate, pentru liniște, pentru pace, asta e singura speranță a noastră, credința, religia!”, a mărturisit o femeie.

„Mă rog pentru pace în lume, pentru sănătate, bună stare și să ne ajute bunul Dumnezeu să avem parte de un președinte că vin alegeri și facem politică… nu avem ce face și în ușa bisericii. Să ne ajute Dumnezeu, să ne lumineze mințile românilor, să știm ce să alegem.”, a spus un alt creștin.

Joi va avea loc procesiunea Calea Sfinților, atunci când racla cu Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou va fi scoasă pe străzile Capitalei, înconjurată de sute de preoți și sute de credincioși.

Iar imediat după procesiune racla cu moaștele Sfântului Dimitrie cel nou, dar și racla cu moaștele Sfinților C-tin și Elena, Dimitrie Izvorâtorul de Mir și Lazăr vor fi puse în baldachinul de vară al Patriarhiei spre închinare.  

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here