Trupele care au efectuat percheziții în locuințele din apropierea zonei unde a fost ucis fostul lider Hamas, Yahya Sinwar, au descoperit scrisori trimise și primite de acesta, inclusiv corespondență cu fiul său de 10 ani, în care liderul terrorist încerca să-i insufle copilului ura față de Israel, conform unui raport al Times of Israel. 

 Potrivit Canalului 12, Sinwar i-a transmis fiului său mai multe mesaje în care își exprima disprețul față de Israel. Băiatul i-ar fi răspuns prin desene în care apăreau soldați israelieni morți și, la un moment dat, ar fi întrebat când va lua sfârșit războiul.

Sinwar a fost responsabil pentru invazia și masacrul din 7 octombrie 2023, când aproximativ 3.000 de teroriști Hamas au străpuns granița din Gaza, omorând în jur de 1.200 de persoane în locuințele lor, în comunități și la un festival de muzică, și răpind 251 de oameni, dintre care 97 sunt încă ținuți ostatici. Acest atac a declanșat un conflict militar.

Yahya Sinwar a fost ucis pe 16 octombrie, într-o întâlnire neașteptată cu trupele israeliene aflate în operațiune în Rafah, în sudul Gazei, unde se pare că se refugiase din Khan Younis. Conform informațiilor din presa israeliană, soldații IDF au găsit asupra liderului Hamas și alte documente de corespondență conținând informații extrem de utile, precum și o sumă de peste 10.000 de dolari și un act de identitate fals.

„Dă-mi în țară cât câștig aici și-ți muncesc de rup”. Greutățile pe care le îndură românii din străinătate, prea puțin cunoscute de compatrioții lor

Sinwar a petrecut 23 de ani în închisoarea israeliană pentru uciderea palestinienilor pe care îi suspecta că ar colabora cu Israelul. În octombrie 2011, a fost unul dintre cei peste 1.000 de prizonieri eliberați de Israel în schimbul lui Gilad Shalit, un soldat care a fost răpit de Hamas în 2006.

La o lună după eliberarea sa, Sinwar, care avea atunci 49 de ani, s-a căsătorit cu Samar Muhammad Abu Zamar, care avea 31 de ani. Împreună au avut trei copii, a căror identitate, vârstă și soartă rămân neclare, conform celor relatate de Times of Israel.

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a discutat cu Putin pentru prima dată în doi ani şi jumătate. Ce subiecte au abordat cei doi lideri

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here